360° x 90° foto's Gallery Annie Thijssen

English

Annie Thijssen maakt al meer dan 30 jaar vele verschillende soorten figuren.


In de loop van deze jaren heeft ze vele oorkonde's en officiële erkenningen voor haar werk ontvangen, waaronder in 1987 de titel van Gilde Meester.


Annie maakt vele verschillende figuren, elk met hun eigen verhaal en karakter. Ook de kleding  wordt tot in het kleinste detail door haar zelf gemaakt van verschillende materialen variërend van klei tot macramé, van kant tot wol.


Haar meest bekende creaties zijn haar zg. “bosfiguren”, kleine mensjes die het midden houden tussen trollen en kabouters, soms lief,  soms ondeugend. Zowel mannetjes als vrouwtjes, hele families en eenzame zwervers.


Annie’s creaties reiken van “lieve poppen” tot “punkers”, van “toffe peren” tot “oogappels” en van “snoeshaantjes” tot “uilskuikens”.


Annie Thijssen stelt regelmatig haar poppencollectie ten toon, tijdens ambachtsdagen, poppenbeursen, en landelijke- en plaatselijke evenementen.


Haar bescheiden aard dicteert, dat ze te allen tijde bereid is aan iedereen die geïnteresseerd is uitleg te geven over de “Ins” en “outs” van haar wijze van poppen maken.


Ook geeft Annie workshops in binnen- en buitenland. Mocht u zelf een groep mensen willen samenstellen die een workshop van Annie Thijssen willen krijgen, dan kunt u altijd contact met haar opnemen door haar te mailen op het onderstaande mailadres.

Annie Thijssen

e-mail: info@anniethijssen.nl

Tel: 0478-585674